18.7.11

De allerbeste beachbars op een rijtje





Met de regen van vandaag moet ik altijd ontzettend denken aan vakantie… Het is weer tijd voor het zonnetje en een feestje op een strandtent. Ik ben nog al een vakantieverslaafde en denken aan vakantie gebeurd dan ook dagelijks. Fantaseren over de mooiste bestemmingen, leukste plekken om de shoppen, en natuurlijk de meest fantastische strandtenten. Ik heb er even een aantal op een rijtje gezet, die ik ooit heb mogen bezoeken en die nog vaak terug komen in mijn vakantiefantasieen. Droom maar even met me mee!


1. Blue Marlin – Ibiza

Heerlijk groot hip strand met lekkere strandbedden, supergoede service, lekkerste hapjes en drankjes en ’s avonds de beste feesten. Alles in een overwegend wit interieur met uitzicht op een helderblauwe baai. Het is een beetje zien en gezien worden, maar als je in Ibiza bent is dit de place to be!




2. Hula Hula Beachclub – Hvar (Kroatie)

Een nog niet al te populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en dat gaat het hopelijk ook niet heel snel worden. Hvar is een eiland dat ook wel de kruising tussen St Tropez en Ibiza wordt genoemd dankzij de mogelijkheden om te feesten en het jetset publiek. Helemaal hip onder hippe Europese jongeren, je kunt er dansen tot de zon opgaat, je vergapen aan prachtige boten, wandelen in het oude stadje en natuurlijk je roes uitslapen op de strandtentjes aan de prachtige blauwe zee met uitzicht op allerlei kleine eilandjes. Carpe Diem beach is misschien wel de mooiste, ligt op het eilandje Stipanska voor Hvar, heeft heerlijke bedden, heel veel rust en mooi uitzicht. Je schijnt er ook mooie feestjes te hebben, echter heb ik die helaas niet mee mogen maken. Daarom is de allerleukste strandtent van Hvar de Hula Hula beachclub. Fantastische sfeer, heerlijke visplateaus, betaalbare drankjes en na zessen gaat het er iedere dag los met DJ, dansende en drinkende mensen met uitzicht op de ondergaande zon. Móet je gewoon gezien hebben!





3. Woodstock – Bloemendaal aan Zee

Lekker vertrouwd, altijd dichtbij en bij lekker weer de beste plek van Bloemendaal. Goede lounge DJ’s, goede sfeer, relaxte feestjes en ’s avonds een heerlijk kampvuur. Soms wat alternatieve mensen, maar het maakt de sfeer er goed op. Beter dan het vaak ordinaire publiek in de meeste andere tenten in Bloemendaal tegenwoordig. Je krijgt een beetje een hippiegevoel en als het zonnetje schijnt is dat helemaal niet verkeerd.



4. Eastwest – Dubrovnik

In het prachtige historische Dubrovnik, een paar 100 meter naast de poort van de oude vestingstad ligt het heerlijk Eastwest stadsstrand. Lekkere bedden, prima water, mooie mensen, uitzicht op boten en eilandjes en op de prachtige haven van de oude stad. Je kunt er kiezen tussen hemelbedden en matrassen, heerlijk luxe en lekker ontspannen.





5. Koh Tao – Thailand

Fantastisch eiland, blauwste zee ooit gezien, goede jonge sfeer. Eigenlijk een eiland om te duiken, ik heb er alleen gesnorkeld, maar ook dat was een geweldige ervaring. Mooiste plek was het kleine eilandje naast Koh Tao, Koh Nang Yuan. Nóg blauwer, geweldige vissen, spierwitte stranden en alleen maar palmbomen. Geweldig!! De strandtenten zijn knus en zitten letterlijk 2 meter van de zee af, er wordt verse vis voor je gebakken op de BBQ en iedereen zit bij te komen van z’n duikervaringen die dag. Hier móet ik nog een keer naar terug!!



6. Strand Zuid – Amsterdam

Fijn dichtbij, zowel voor een dagje bakken in de zon op een bedje als voor een lekkere borrel in het zonnetje op het terras. Soms leuke feestjes – Martini beach & bubbles! – en je hebt het gevoel dat je even uit de stad bent. Zwemmen in de zee is er helaas niet bij, maar een strand is er wel degelijk en de muziek zit ook vaak wel goed. Prima plekje!


Heb jij het zomergevoel ook alweer terug? Ik wel hoor J Even kijken of ik nog een leuke vakantie kan boeken binnenkort…. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten